Husvagnslivet är fantastiskt. Eftersom en husvagn är dyr i inköp kan det dock vara svårt att finansiera inköpet, men det finns hjälp att få.

En husvagn är på många sätt den optimala bostaden. Det går att se Sverige, eller rent av hela Skandinavien, från husvagnsfönstret om man så vill. Många väljer dock att istället ställa vagnen på samma plats varje år. Många campingplatser har säsongsplatser. Vagnen blir då en form av sommarstuga, om än på hjul.

Fördelarna med detta, jämfört med en vanlig sommarstuga, är flera. Det är få hus över huvud taget som är så yteffektiva och fullproppade med smarta lösningar som en husvagn är. Det gör att man får plats med mycket på en liten yta. Att förvaringsutrymmet är begränsat gör också att man inte samlar på sig en massa onödiga prylar. Därför bor paret Mikander i husvagn hela sommaren, när de är i Sverige.

En husvagn är sällan billig. Även begagnade husvagnar kan kosta uppemot 200 000 kronor för de dyrare modellerna. Det går att spara pengar genom att köpa en husvagn på hösten, men även då måste man ofta ta ett lån för att ha råd.

Låt någon annan jämföra lån

Idag finns det så många låneinstitut och banker att det knappt går att hålla koll på samtliga. Samtidigt gör den stora etableringen att bankerna ofta konkurrerar om lånekunderna, och tävlar om att erbjuda så bra lånevillkor som möjligt. Därför finns det en smart tjänst på https://advisa.se/, där man kan fylla i hur mycket man vill låna, och sina personuppgifter. Sedan blir man kontaktad av företaget bakom tjänsten, Advisa, med ett förslag på den bank som kan erbjuda bäst villkor. Det innebär en stor besparing av både tid och energi.

Viktigast är dock att man till slut får sin husvagn. För vi vet ju alla att man ska ha husvagn.