Om alla småbarnsföräldrar hade fått en krona för varje gång de hört frasen ”Är vi framme snart?” så hade de varit rika idag. Att resa långt med barn kan vara mycket tålamodskrävande för både små och stora, och därför är det viktigt att vara väl förberedd inför campingsemestern.

Tack vare den ständigt framskridande teknologin så kan även långa bilresor göras riktigt trivsamma idag och med hjälp av hörlurar och en surfplatta så får du inte bara lugn och ro utan även stimulerade barn som både lär och leker under färdens gång.

Sagor och äventyr

Genom att ladda ner ljudböcker och filmer på surfplattan har barnen timmar av underhållning framför sig. Det finns allt från tecknade filmer till spännande Disneyäventyr med riktiga skådespelare som kommer att hålla grepp om knoddarna under hela bilturen. Välj att introducera barnen till grekisk mytologi eller svenska folksagor bland en myriad av ljudböcker eller varför inte följa kartan med hjälp av Nils Holgerssons underbara resa? Det är alltid kul när barnen lär sig något nytt som ni sedan kan prata om, och det kanske rentav är så att ni kommer att besöka en plats eller ett museum som det finns film och litteratur om.

Spel och lek

Förr i tiden var det vanligt att familjer lekte lekar eller sjöng sånger under långa resor, och det finns massor av gissningslekar, räknetävlingar och pedagogiska låtar som alla kan fördriva tiden med. Exempel på sådana är ”Ett skepp kommer lastat” eller ”Tio frågor” som är kul för barn som vuxna.

Det finns också många spel för barn i alla åldrar som enkelt laddas ner på plattan eller mobilen som antingen är rent underhållande eller som har olika pussel eller problemlösningar som stimulerar hjärnan och inlärningen. Med hjälp av allt detta kommer resan synas kortare än väntat och den blir ett kul minne för alla.