Det ställe i vårt avlånga land där absolut flest har ett intresse för husvagnar har visat sig vara Västsverige. Hela tio procent av västsvenskarna uppger att de har husvagn eller husbil som ett intresse. Men även många i resten av Sverige gillar camping.

289950-caravan

Vi har många gånger skrivit om att det är populärt med husvagn och för ett tag sedan skrev vi om att allt fler satsar på husvagnssemester.

”På senare år har faktiskt fler valt husvagnssemester istället för utlandsresa, kan man läsa på Svenska Dagbladet.” Läs mer.

Många har ett intresse

Den här trenden fortsätter att hålla i sig och en ny undersökning visar att det rullar gott om husvagnar på de svenska vägarna, och speciellt i västra Sverige. Hela tio procent av västsvenskarna uppger att de har husbilen eller husvagnen som ett av sina intressen. Det är alltså dubbelt så många som har det intresset där jämfört med resten av Sverige.

Är en livsstil

De på tidningen Husvagn & Camping säger att de ser att intresset för husvagnar är störst i västra delarna av Sverige. Där har de nämligen flest prenumeranter. Men de vet inte vad det kan bero på, även om det sett ut på det här sättet under en lång tid nu. Man tror dock att det kan vara många som gillar husvagnar för att det nuförtiden finns väldigt fina vagnar och att det inte lägre ses som någon billig form av semester. För många är även camping en livsstil som de växt upp med och inte kan vara utan, skriver Göteborgs-Posten.