Det finns få saker som är så populärt just nu som att ge sig av på husvagnssemester, och har man ingen husvagn men en skåpbil så kan denna förvandlas till en bebolig husbil – och det var just vad ett par i Karlstad byggde om sin skåpbil till.

Att köpa en begagnad husbil kanske inte kostar så mycket, men det kommer definitivt att kräva dig en hel del jobb om du vill ha den fräsch och fri från dålig lukt. Så varför inte bara bygga om din skåpbil till en husbil i stället? Det kräver ungefär lika mycket jobb som att köpa en begagnad och är faktiskt billigare i slutänden. Och med handen på hjärtat: är det verkligen i husbilen du spenderar mest tid under din semester?

Karlstadpar byggde skåpbil till husbil

Något som Sveriges television skriver om är hur ett par i Karlstad ville prova på det här som har kommit att kallas för ”vanlife”, men ville inte lägga ut dyra pengar på en husbil. I stället så byggde de om sin skåpbil till husbil. Till tidningen säger de att själva bygget faktiskt inte var så svårt som det kanske låter, det enda som var lite trickigt var att få in allt som behövdes på en så liten yta som en skåpbil har mot en husbils storlek. Men det gick. Kostnaden för projektet landade på 10 000 kronor, tog två veckor att genomföra och en hel del fantasi gick åt för att få drömmen om husbilen att gå i uppfyllelse.

Alla bekvämligheter

Inuti bilen finns numera alla bekvämligheter som kan behövas på en resa. Till exempel står där nu en 115 cm bred säng, ett litet kök och en matplats plus en plats för familjens hund att sova på. Ett minimalistiskt boende som sattes på prov under två veckor i grannlandet Norge med torrmat och vattendunk i packning plus lite kläder och hunden såklart. Men visst gick det strålande och familjen är helt säkra på att de kommer semestra på det här viset igen.