Många är det som drömmer om en egen stuga, men faktum är att det är ganska mycket konkurrens från andra köpare där ute och ofta blir det budgivning som går i taket när det är en riktigt fin stuga till salu – kanske är det smartare att stycka av tomt och bygga sin alldeles egen?

Vintermotiv-med-liten-rod-stugaJa sedan kan det ibland bli lite krångel med styckning av tomter, som vi kan läsa om i Allehanda, men oftast går det fint. Något som en kan tänka inför ett köp av en stuga däremot kan vara att först tänka igenom vad man vill få ut av sin stuga och sitt stugliv, vill en arbeta eller slöa på landet? Är du en händig typ eller vill du att din stuga ska vara klar att bo i på en gång? Våga tänk praktiskt och besiktiga alltid bostaden – det är du som är köpare som har undersökningsplikt. Se till att vattnet i brunn och kran är tjänligt och att en eventuell skorsten är säker samt funkar som den ska.

Att tänka på vid stugköp

Tänk efter hur ofta du tänker vara i sommarstugan. Vill du vara där var och varannan helg, plus under semestern, kanske den ska ligga skapligt nära ditt permanentboende. Då kan du dessutom vilja ha det lite mer bekvämt än annars, med dusch, vattentoalett och så vidare, särskilt om du vill vara där på vintern. Stugköpare har över huvud taget blivit mer kräsna när det gäller bekvämligheter de senaste åren, enligt mäklarna. – Göteborgs-Posten

Ja vi kanske har blivit bekvämare, men få är nog så bekväma som Stenbecksonen som nyligen köpte Sveriges dyraste sommarstuga, något vi kan läsa om i Expressen.